Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

'' NO GOD !!! ''


Τόκανε λέει στην Αϊτή για να τους .. «δοκιμάσει».. Και όχι μόνο στην Αϊτή.. και αλλού και εδώ και τώρα και αύριο.. Πάντα τα ίδια κάνει εδώ κι ατέλειωτους αιώνες.. Εκεί που κάθεται ο ..παντοδύναμος τον πιάνει μια ανασφάλεια και μια ακατανίκητη ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης.. Για να δούμε, λέει, αν με πιστεύουν.. αν με αγαπάνε ακόμα.. Και μας «δοκιμάζει» εξαπολύοντας τον τρόμο, τη δυστυχία, τη συμφορά και τον απέραντο πόνο..


Ο άνθρωπος ενώ δημιουργεί το θεό..
Τέλος πάντων, τα θεολογικά και εν γένει θρησκευτικά επιχειρήματα έχουν πια ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας.. Ο δογματισμός, ο φανατισμός και πολύ περισσότερο η βλακεία δεν ηττώνται εύκολα.. Η ανθρώπινη ανάγκη και αδυναμία και προπαντός η άγνοια γίνονται αντικείμενα στυγνής εκμετάλλευσης από τον ..παντοδύναμο, δηλαδή από τούς επί γης dealer του, οι οποίοι κάνουν τα πάντα προκειμένου να μη μαθευτεί πως δεν υπάρχει αυτό που αντιπροσωπεύουν γιατί διαφορετικά δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης..
Αλλά ας μην ανησυχούμε άλλο πια.. Δεν υπάρχει θεός! Άλλωστε έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει μία και μοναδική αλήθεια.. Οπότε ας ζήσουμε όσο πιο καλά και ανθρώπινα μπορούμε χωρίς να ανησυχούμε ότι δήθεν υπάρχει θεός.. Οι μοναδικοί θεοί που έχουν απομείνει είναι αυτοί επί γης που κυριαρχούν σε όλους τους τομείς της ζωής και που είναι πια καιρός να τούς αμφισβητήσουμε και αυτούς όσο το δυνατόν εντονότερα και γρηγορότερα.. Όπου γκρεμίζεται ένας θεός μπορεί να αναδειχτεί ένας καινούργιος άνθρωπος κι όπου γκρεμίζεται μια θρησκεία μια καλύτερη ζωή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου