Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

'' Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ''

Η δεκαεξάχρονη Σαμάνθα εξέπληξε τους πάντες στο κατηχητικό σχολείο, όταν είπε: «Οπως το βλέπω εγώ, χριστιανοί, βουδιστές, μουσουλμάνοι, όλοι το ίδιο είναι. Ολοι θέλουμε να πάμε στον παράδεισο, απλά διαλέγουμε διαφορετικούς δρόμους».
Η Σαμάνθα μπορεί να μην το ξέρει, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν την ίδια γνώμη μ’ αυτή. Μπορεί να μην το λένε καθαρά και ξάστερα, αλλά έχουν την ιδέα ότι όλοι θα πάνε στον παράδεισο, δηλαδή νομίζουν πως όσοι είναι συνειδητά αφιερωμένοι σε οποιαδήποτε θρησκεία θα βρεθούν στο τέλος με κάποιο τρόπο στον ουρανό. Υπάρχουν μάλιστα και «εκκλησίες» που διδάσκουν αυτή την αντίληψη. Επίσης, πολλοί άνθρωποι σαν τη Σαμάνθα, που μεγάλωσαν μέσα σε χριστιανικές εκκλησίες, έχουν τέτοιες πεποιθήσεις.
Αλλά αυτό είναι μύθος.
Δε συμφωνεί καθόλου με όσα λέει η Βίβλος. Ο Ιησούς είπε: «Μπείτε από τη στενή πύλη, γιατί είναι πλατιά η πύλη και ευρύχωρη η οδός που οδηγεί στο χαμό, και πολλοί μπαίνουν απ’ αυτήν. Είναι στενή η πύλη και γεμάτη δυσκολίες η οδός που οδηγεί στη ζωή, και λίγοι είναι εκείνοι που τη βρίσκουν» (Ματθαίος 7:13-14). Σκέψου πως ο ίδιος ο Θεός έγινε άνθρωπος, υπέφερε και πέθανε με φρικτό θάνατο πάνω στο σταυρό, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να βρουν συγχώρεση και να απολαύσουν μια αιωνιότητα στον ουρανό. Σκέψου, επίσης, τους ανθρώπους όλων των αιώνων που δέχτηκαν ή απέρριψαν την αγάπη Του. Και σκέψου και τους χιλιάδες ανθρώπους που εξαιτίας της πίστης τους στη λυτρωτική θυσία του Ιησού κατέληξαν στη φυλακή, σε βασανιστήρια ή σε μαρτυρικό θάνατο. Μετά σκέψου το τέλος του κόσμου, όταν όλη η ανθρωπότητα θα σταθεί μπροστά στο Θεό κι Εκείνος θα βλέπει από τη μια μεριά τους αμέτρητους ανθρώπους που δέχτηκαν ότι ο Ιησούς πέθανε γι’ αυτούς επειδή τους αγαπούσε, και από την άλλη το πλήθος εκείνων που Τον απέρριψαν. Μετά φαντάσου το Θεό να λέει ανασηκώνοντας αδιάφορα τους ώμους Του: «Λοιπόν, πάνε όλα αυτά, ό,τι κάνατε κάνατε. Ολοι είστε καλοδεχούμενοι στον παράδεισο»!
Δε θα γίνει όμως καθόλου έτσι. Οχι επειδή ο Θεός θέλει να στείλει μερικούς στην κόλαση για όλη την αιωνιότητα. Η Βίβλος λέει ότι ο Θεός «δε θέλει να καταστραφούν μερικοί από σας, αλλά να μετανοήσουν όλοι» (Β' Πέτρου 3:9).
Οι οπαδοί της άποψης ότι όλοι θα πάνε στον παράδεισο λένε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας Θεός γεμάτος αγάπη μπορεί να στείλει κάποιον στην κόλαση». Αλλά δεν είναι ο Θεός που στέλνει τους ανθρώπους στην κόλαση. Εκείνος υπέφερε τόσα πολλά για να εξασφαλίσει την αιώνια ζωή «σε όποιον πιστεύει σ’ Αυτόν». Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι θα περάσουν την αιωνιότητα όπου διαλέξουν οι ίδιοι. Η Βίβλος το ξεκαθαρίζει ότι όσοι πεισματικά απορρίψουν την αγάπη του Θεού, ουσιαστικά διαλέγουν να περάσουν την αιωνιότητα στην κόλαση. Γι’ αυτό το λόγο, ο χριστιανός πρέπει να εκπληρώνει την εντολή του Ιησού, που λέει: «Πηγαίνετε και μαθητεύσατε όλα τα έθνη» (Ματθαίος 28:19), επειδή κάποια μέρα, σύμφωνα με τη Γραφή, οι άνθρωποι δε θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να μετανοήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου