Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

"Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ"

Έπειτα από έρευνα που έκανε η δημοσιογραφική μας ομάδα, στη χώρα του καφέ, στη μακρινή Βραζιλία, πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα δημιουργήθηκε μία μεγάλη Τεκτονική Δύναμη στην Ελλάδα με την ονομασία Grande Oriente Universal Greece -  (G.O.U).
Προσπαθώντας να ενημερωθούμε, τα ίχνη μας οδηγήσανε στις πύλες της συγκεκριμένης Στοάς.      Και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Ύπατο Πρίγκηπα της στοάς κο Απόστολο-Πλωτίνο Τσιπίδη.
Σε μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα απαντήθηκαν όλες μας οι ερωτήσεις. Σας παραθέτουμε τις λεπτομέρειες αυτής της συζήτησης.

Δημ/φος.: "Κύριε Τσιπίδη κατ'αρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την υπέροχη φιλοξενία σας και για την τόσο άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας και θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με την ερώτηση - τί ακριβώς είναι η Grande Oriente Universal.?"

κος Τσιπίδης : Πρώτα απ' όλα η Grande Oriente Universal είναι μία ανερχόμενη Παγκόσμια Δύναμη στον χώρο του Μικτού Τεκτονισμού. Είμαστε η 9η κατά σειρά χώρα που φιλοξενεί στους κόλπους της αυτή την μεγαλη δύναμη. Εκτός από την Ελλάδα βρίσκεται σε χώρες όπως η Βενεζουέλα, το Περού,  Μεξικό, Αμερική, Ρωσία κ.α., έδρα της είναι η Βραζιλία όπου εκεί συναντάμε τον δημιουργό της Soberano Richard Maya, -έναν άνθρωπο που συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού Διδάσκαλου και πνευματικό ηγέτη.

 Δημ/φος.: "ποιές είναι οι φιλοδοξίες και οι στόχοι της στοάς σας και τι διαφορετικό έχει από τις άλλες στοές?"

κος Τσιπίδης : οι στοχοι μας ειναι ξεκαθαροι. να δωσουμε την πραγματικη διασταση που πρεπει να εχει μια τεκτονικη στοα . να βγαλουμε το μαυρο πεπλο μυστηριου, που αδικαιολογητα τοσα χρονια σκεπαζει τις στοες στην ελλαδα και να δειξουμε στον κοσμο οτι ο τεκτονισμος ειναι κατι αλλο απο αυτο που εχουνε στο νου τους !! οσο για για τις διαφορες , σημαντικοτερη μεταξυ αλλων ειναι οτι δεν περνουμε χρηματα απο τα μελη μας διοτι πιστευουμε οτι η γνωση ειναι αγαθο που μπορουμε να αποκτησουμε με κοπους  και οχι με χρηματα !!!

Δημ/φος: ''Που απευθυνεται η στοα σας ?''

κος Τσιπιδης:  απευθυνομαστε σε γυναικες και ανδρες , ανω των 21 ετων. εχουμε καταργησει την ξυλινη γλωσσα , εχουμε βρει νεους διαυλους και κωδικες επικοινωνιας με τον κοσμο. Ειμαστε καθημερινοι και προσπαθουμε να βοηθαμε ολον τον κοσμο. Ειμαστε νεοι ανθρωποι που ζουμε στο σημερα, σεβομαστε καθε αρχη του τεκτονισμου , αλλα δεν μενουμε στο παρελθον κατι αλλωστε που κανανε ολοι αυτοι οι αξιολογοι αδελφοι μας του παρελθοντος , δουλευανε με τα τεκτονικα τους εργαλεια με τα θεματα και προβληματα της εποχης τους, αυτο κανουμε και εμεις.

Εχουμε δωσει ιδιατερη προσοχη στην συνεργασια των στοων ανα τον κοσμο της grande oriente universal  και στην επιχειρηματικοτητα.Προσπαθουμε να δωσουμε λυσεις σε ευρυ επιπεδο ''

Δημ/φος:'' κλεινοντας αυτη τη συζητηση θα θελαμε να ρωτησουμε ποια ειναι η λειτουργια του ταγματος σας?''

κος Τσιπιδης: '' η λειτουργια μας ειναι με βαση ολα τα γνωστα δεδομενα που γνωριζετε ισως, που εχει μια φιλοσοφικη ομαδα , με ολα τα χαρακτηριστικα ανθρωπων που ασχολουνται με την αναπτυξη, δημιουργια και πανω απο ολα εχουμε δημιουργησει στους χωρους μας ''στρογγυλα τραπεζια'' οπου καθε αποψη εχει την ιδια ακριβως βαρυτητα με την δικη μου, αρκει να αφορα το κοινο καλο της κοινοτητας μας  !!!

Τελειωσαμε την συζητηση μας με του Υπατο της στοας Grande oriente universal greece και μπορουμε να πουμε οτι βρηκαμε εναν νεο ανθρωπο , κατασταλαγμενο και ιδιαιτερα προσαρμοσμενο . Διακριναμε εναν ηγετη με ιδιαιτερες ικανοτητες , ευστροφο αλλα και με ευθυτητα. Το πιο εντυπωσιακο ολων ηταν οτι ενω προκειται για εναν επιτυχημενο ανθρωπο απο πολλες πλευρες , η απλοτητα στον λογο του αλλα και το βλεμμα του ''αρχηγου'' που ξερει τι θελει και ακομη περισσοτερο το πως θα το αποκτησει''