Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

'' ΙΣΤΟΡΙΕΣ''

Περίεργες ιστορίες από τον κόσμο του ίντερνετ. Όσα μας έχουν πει στη γειτονία φίλοι και γνωστοί ηλικιωμένοι ή η γιαγιά και ο παππούς... τώρα τα διαβάζουμε και στο διαδίκτυο. Αλήθεια η ψέματα συναρπάζουν και μεταδίδονται από στόμα σε στόμα ή από σαιτ σε σαιτ. 
Η μοναχή
Η ιστορία που θα σας διηγηθώ, έλαβε χώρα σε ένα μοναστήρι το οποίο βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό το μοναστήρι ζούσαν περίπου πενήντα μοναχές μαζί με την ηγουμένη. Η ζωή τους κυλούσε με τους ίδιους ρυθμούς κι έκαναν σχεδόν κάθε μέρα τις ίδιες δουλειές.
Μια μέρα σαν όλες τις άλλες είχαν καθίσει όλες οι μοναχές να φάνε και ξεκίνησε μια συζήτηση άγνωστου περιεχομένου. Πάνω στην κουβέντα όμως ξέσπασε μια έντονη λογομαχία ανάμεσα στην ηγουμένη και σε μια μοναχή. Οι τόνοι όμως ανέβηκαν πολύ και άρχισε η μία να βλαστημάει την άλλη. Τότε η μοναχή σηκώθηκε, άρπαξε ένα μαχαίρι και πάνω στα νεύρα της το κάρφωσε πάνω σε μια εικόνα της Παναγίας. Μετά από αυτό ο καβγάς σταμάτησε.
Τα χρόνια πέρασαν. Κι αν όχι όλες, οι περισσότερες μοναχές πέθαναν. Το περίεργο σε όλη την ιστορία είναι ότι η μοναχή που κάρφωσε το μαχαίρι στην εικόνα έχει κι αυτή πεθάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά το χέρι της που έμπηξε το μαχαίρι στην εικόνα ακόμα δεν έχει λιώσει.
H σκιά
Ο φίλος μου σηκώθηκε και κοίταξε στο δωμάτιο του αδελφού του αλλά δεν είδε κανένα. Όμως ορκιζόταν ότι άκουσε ψιθύρους και πολύ σιγανά μουρμουρητά. Οι γονείς τους κοιμόντουσαν σε άλλο δωμάτιο με την πόρτα πάντα κλειστή. Το πρωί ρώτησε τον αδελφό του αν μπήκε κανείς στο δωμάτιο αλλά ο αδελφός του είπε ότι κοιμήθηκε σερί όλο το βράδυ.
Αυτό γινόταν για αρκετές ημέρες. Κάθε βράδυ κατά τις δώδεκα με μία έβλεπε την σκιά να μετακινείται στο δωμάτιο του μικρού αδελφού του και μετά άκουγε για κάνα τέταρτο ψίθυρους. Σταδιακά παρατηρούσε ότι η συμπεριφορά του αδελφού του πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Ο μικρός από ήσυχος και ευγενικός είχε γίνει υπερβολικά ζωηρός, άτακτος και αγενής. Έτσι μην έχοντας τίποτα άλλο να κάνει το είπε στην γιαγιά του. Αυτή είπε οτι πρόκειται για κακό πνεύμα ή δαιμόνιο που βάζει κακές ιδέες στο μυαλό του μικρού.
Έτσι η γιαγιά για να πολεμήσει το πνεύμα λιβάνισε όλο το δωμάτιο, κρυφά βέβαια από όλους, και μετά έβαλε μια μικρή εικόνα της Παναγίας κάτω από το μαξιλάρι του μικρού.
Το ίδιο βράδυ, η σκιά ξαναμπήκε στο δωμάτιο αλλά αυτή την φορά αντί για μουρμουρητά ο φίλος μου άκουσε ένα αναστεναγμό και ένα ψιθυριστό επιφώνημα πόνου.
Η σκιά δεν ξαναεμφανίστηκε κανένα άλλο βράδυ και με τις μέρες η συμπεριφορά του μικρού άλλαξε προς το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου